Yrityksen perustaminen

Arvonlisävero & uuden yrittäjän alv-velvollisuus

Yrittäjäksi ryhtyessäsi joudut nopeassa tahdissa omaksumaan monia verotukseen liittyviä asioita, joilla sinun ei ole aiemmin tarvinnut juuri päätäsi vaivata.

Lue koko artikkeli

Starttiraha

Harva yritys ampaisee nousukiitoon heti ensimmäisestä päivästä lähtien, joten liiketoiminnan alkutaipaleella yrittäjän leipä on usein tiukassa. Tilannetta helpottamaan on kehitetty erilaisia uusille yrittäjille suunnattuja tukimuotoja, joista varmasti tunnetuin on starttiraha.

Lue koko artikkeli

6 jokaista menestyvää kasvuyritystä yhdistävää asiaa

On uskomattoman virheellisesti yleisesti hyväksyttynä tosiasiana pidetty, että 9/10 startupista epäonnistuu. Kaikista perustetuista yrityksistä toisaalta noin puolet lopettaa toimintansa ensimmäisten vuosien aikana. Samaan aikaan jokainen aloittava yrittäjä ja etenkin kaikki huippukiinnostavaa startuppia rakentavat tiimit uskovat väistämättömään menestykseen.

Lue koko artikkeli

Omat varat ja yrityksen varat – mitä aloittavan yrittäjän pitää muistaa?

Rahan liikuttelu oman lompakon ja yrityksen tilin välillä on asia, joka askarruttanee monia aloittavia yrittäjiä. Rahan ottamiseen ja verotukseen vaikuttaa suuresti yritysmuoto, joten käsittelemme alla tiivistetysti niin toiminimiyrittäjiä kuin osakeyhtiön pyörittäjiäkin koskevat yleisimmät tilanteet.

Lue koko artikkeli

Aiotko sivutoimiseksi yrittäjäksi? Huomioi nämä asiat!

Monet sanomalehdet uutisoivat kesän 2017 lopulla, että uusia yrityksiä on tänä vuonna perustettu selvästi rivakampaan tahtiin kuin vuotta aiemmin. Aina yrittäjän uralle ei kuitenkaan ponnisteta kertalaakista, vaan aloittaminen tapahtuu sivutoimisen yrittäjyyden kautta.

Lue koko artikkeli

Yrityksen nimi – 10 vinkkiä aloittavalle yrittäjälle

Yrityksen nimen valitseminen on operaatio, joka jakaa aloittavat yrittäjät kahtia. Monilla on yrityksen nimi kirkkaana mielessä jo kuukausia ennen osakeyhtiön tai toiminimen perustamisilmoituksen täyttämistä, mutta toisille hyvän nimen keksiminen tuottaa lähes ylitsepääsemätöntä tuskaa.

Lue koko artikkeli

Yrittäjän tuet – mitä tukia aloitteleva yrittäjä voi saada?

Yritystoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen on Suomessa mahdollista saada useita erilaisia tukia. Yrittäjän tuet on tarkoitettu esimerkiksi turvaamaan toimeentuloa yrittämisen alkutaipaleella sekä mahdollistamaan ensimmäinen pieni kasvuloikka toiminnan vakiinnuttua.

Lue koko artikkeli

Toiminimen perustaminen verkossa – näin se käytännössä tapahtuu

Toiminimen perustamista on joskus moitittu hitaaksi ja jonkin verran paperisotaa vaativaksi operaatioksi, mutta ainakaan vuonna 2018 tämä väite ei pidä enää lainkaan paikkaansa.

Lue koko artikkeli