Yksinyrittäjä, suunnitteletko rekrytointia? Uusi maksuton palvelu voi auttaa

Yksinyrittäjä, suunnitteletko rekrytointia? Uusi maksuton palvelu voi auttaa

Yksinyrittäjien kynnystä ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen pyritään madaltamaan uudella Yrittäjästä työnantajaksi –palvelulla, kertoo Työ- ja elinkeinoministeriö.

Palvelu on yrittäjille maksuton, ja se pyrkii kehittämään työntekijän palkkaamista suunnittelevien yksinyrittäjien työnantaja- ja rekrytointitaitoja. Ministeriön mukaan tarkoituksena on edistää uusien työpaikkojen syntymistä ja vauhdittaa yritysten kasvua. Palvelu kuuluu osana hallituksen kasvupakettiin sekä kasvuyritysten työllisyysohjelmaan.

Toteutuksesta vastaavat alueittain valitut yksityiset palveluntuottajat, joiden tehtävänä on löytää rekrytointia suunnittelevat yrittäjät ja ohjata heidät henkilökohtaiseen valmennukseen ja sparraukseen. Palveluntuottajien aluekohtaiset yhteystiedot ovat tutkailtavissa TE-keskuksen sivuilla.

”Yksinyrittäjyydessä paljon uutta kasvupotentiaalia”

TEM:n mukaan Yrittäjästä työnantajaksi –palvelu pyrkii muun muassa parantamaan yrittäjien tietoutta erilaisista rekrytointitavoista ja –kanavista sekä mahdollisuuksista työvoiman ostamiseen, vuokraamiseen ja alihankkimiseen.

Myös yrittäjien osaamista rekrytointiin ja yrityksen kehittämiseen liittyvien julkisten ja yksityisten palveluiden käytössä halutaan lisätä. Tällä hetkellä Suomen noin 273 000 yrittäjästä 65 prosenttia on yksinyrittäjiä.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä ja työministeri Jari Lindström kertovat TEM:n tiedotteessa näkevänsä yksin- ja pienyrittäjyydessä paljon uutta kasvupotentiaalia.

”Monella yksinyrittäjällä on kuitenkin suorastaan huutava tarve saada tietoa työnantajana toimimisesta. Kasvun ja uusien työpaikkojen luomiseksi on tärkeää, että tähän tarpeeseen vastataan”, ministerit toteavat.

Yrittäjästä työnantajaksi –palvelussa ovat tiiviisti mukana myös Suomen Yrittäjien aluejärjestöt, jotta rekrytointia ja kasvua suunnittelevat yritykset pystyttäisiin löytämään.

”Tarjoamme verkostoamme yksinyrittäjien käyttöön. Tiedämme, että yksinyrittäjä harvoin yrittää yksin vaan tarvitsee verkostoja. Niiden avulla luodaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja tuetaan yrittäjien jaksamista”, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toteaa tiedotteessa.

Yrittäjästä työnantajaksi –palvelun pilotointi jatkuu kaikkiaan 13 ELY-alueella vuoden 2018 loppuun saakka.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Mitä työntekijän palkkaaminen maksaa?

Varaa esittely ja kuule lisää Accountor Go -palvelumme hyödyistä juuri sinulle

 
  1. Täyttämällä yhteystietosi pääset varaamaan kalenteristamme sinulle sopivan esittelyajan
  2. Ennen tapaamista saat sähköpostiisi linkin etäyhteyden avaamiseen
  3. Asiantuntijamme soittaa sovittuna ajankohtana. Avaa sähköpostiisi saamasi linkki tietokoneellasi, jotta voimme näyttää sinulle, kuinka palvelua käytetään.

Accountor Go -palvelu on kehitetty yhdessä yrittäjien kanssa toiminimille ja pienille osakeyhtiöille (1-3 työntekijää, liikevaihto enintään 500t€). Helpolla ohjelmistolla pääset eroon papereiden pyörittämisestä, kirjanpitotiimi ja Accountorin lisäpalvelut tuovat leveät hartiat myös kasvaville yrityksille ja kiinteällä hinnoittelumallilla vältät yllätykset.

Tule asiakkaaksi nyt ja saat avauksen maksutta sekä ensimmäisen kuukauden kirjanpidon ilman veloitusta (säästösi vähintään 178 euroa).

  • Tämän lomakkeen täyttäminen tarkoittaa sitä, että hyväksyn, että Accountor voi olla yhteydessä minuun. Tietoja siitä, miten Accountor käsittelee henkilötietoja, on saatavilla Accountorin tietosuojaselosteelta.
  • Täytä numero muodossa 040 123 1234