Yhdenkertainen kirjanpito – lataa ilmainen Excel-pohja tai hanki kirjanpito palveluna

Yhdenkertainen kirjanpito – lataa ilmainen Excel-pohja tai hanki kirjanpito palveluna

Toiminimen yhdenkertaisen kirjanpidon tekeminen itse vai hankkiminen kirjanpitopalveluna?

Pienimuotoista liiketoimintaa harrastavan toiminimen kirjanpito on mahdollista tehdä itse, eikä se vaadi ydinfysiikan osaamista. Toiminimen kirjanpidon hoitaminen riippuu kuitenkin täysin yrittäjän omista motiiveista ja lähtökohdista.

Jos yrittäjän liiketoiminta on hyvin pienimuotoista ja tositteita kertyy vain muutama kuukaudessa, yhdenkertainen kirjanpito onnistuu omatoimisesti. Tähän tarpeeseen tarjoamme yhdessä Isoltan kanssa tehdyn maksuttoman pohjan, jolla yhdenkertainen kirjanpito hoituu näppärästi.

Aivan pystymetsästä urakkaan ei silti kannata ryhtyä. Jos toiminimen kirjanpito ei ole entuudestaan lainkaan tuttua, emme virheiden välttämiseksi suosittele sen tekemistä ilman apuvoimia. Perustietoja toiminimiyrittäjien kirjanpidosta voi tarkastella esimerkiksi Verohallinnon verkkosivuilta.

Vaikka toiminimen kirjanpidon voi tehdä itse, moni yrittäjä haluaa avuksi alan ammattilaisen. Toiminimen kirjanpito ulkoistetaan usein kahdesta olennaisesta syystä:

  • Ajan (ja myöhemmin myös rahan) säästämiseksi &
  • sen varmistamiseksi, että kirjanpito tulee varmasti hoidettua oikein.

Me tarjoamme kahta eri vaihtoehtoa: tee itse tai hanki kirjanpito yrittäjän kiireistä arkea helpottavana palveluna.

Kirjanpito palveluna 89 € / kk

Lataa ilmainen Excel-kirjanpitopohjaAccountor Go – ammattikirjanpitäjän tuki ja näppärä ohjelmisto laskujen maksamiseen ja kuittien kuvaamiseen 89 € / kk

Mikäli et koe Excelin pyörittämistä omaksi jutuksesi, kannattaa harkita kirjanpidon hankkimista palveluna.

Accountor Go on kirjanpitopalvelu netissä, ja se sisältää helppokäyttöisen sovelluksen lisäksi kirjanpitäjän palvelut kuukausikirjanpidosta tilinpäätökseen asti. Sovellus on kehitetty toimialayrittäjien tarpeisiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Saat siis sekä ammattikirjanpitäjän että työkalun käyttöösi kiinteällä kuukausihinnalla.Ohjeet yhdenkertaisen kirjanpidon tekemiseen Excelillä

Jos kuitenkin päätät tehdä kirjanpitosi itse, niin tässä hieman yleisiä vinkkejä sen tekemiseen. Kannattaa siis pitää huoli, että ainakin alla olevat asiat tulee tehtyä.

Lisää kuukausittain tai useammin Excel-pohjaan kaikki yrityksesi kirjanpitoon kuuluvat tulot ja kulut. Jaa ne tulo- ja kululuokkiin. Mikäli olet arvonlisäverovelvollinen, ilmoita tapahtumien pohjalta laskettava maksettavan arvonlisäveron määrä verottajalle.

Vuoden päätteeksi tarkasta tuloslaskelma ja ilmoita tarvittavat tiedot verotukseesi. Mikäli ilmenee, että kirjanpito ei ole kohdallasi näin yksinkertaista, kannattaakin jo harkita tilitoimiston etsimistä.

VASTUUNVAPAUTUS: Tämä pohja on tehty huolella ja vaivalla auttamaan niitä yrittäjiä, jotka haluavat ottaa vastuun omasta kirjanpidostaan. Pohja on tehty yhteistyössä Isolta Oy:n kanssa, eikä Accountor tai Isolta vastaa, että pohja on toimiva ja virheetön.

Tarkasta aina ennen viranomaisilmoituksia, että pohjan laskemat summat ovat oikein ja tietenkin, että olet kirjannut kaiken oikein. Jos kaavoissa tai kirjanpitopohjan toimivuudessa on ongelmia, voit korjata ne itse, tai olla yhteydessä meihin, jotta voimme yhdessä kanssasi korjata pohjan virheet.

Lataa ilmainen Excel-pohja


Yhdenkertainen vs kahdenkertainen kirjanpito – milloin toiminimen täytyy tehdä kirjanpito kahdenkertaisena?

Toiminimen kirjanpidon pitämiseen yhdenkertaisena liittyy tiettyjä ehtoja ja kannattaa huomioida, että mikäli toiminimen liiketoiminta ei pysy näiden ehtojen sisällä, on kirjanpito tehtävä kahdenkertaisena. Tällöin tarjoamamme Excel-pohja ei enää riitä, vaan suosittelemme lämpimästi kirjanpidon hankkimista palveluna.

Tarkemmat ehdot toiminimen yhdenkertaisen kirjanpidon pitämiseen löydät Verohallinnon verkkosivulta, joista on tässä lainaus:

”Liikkeen- ja ammatinharjoittaja (toiminimi) voi pitää niin sanottua yhdenkertaista kirjanpitoa. Yhdenkertaista kirjanpitoa pitävien liikkeenharjoittajien on kuitenkin oikaistava kirjanpito verotusta varten suoriteperusteiseksi. Liikkeen- ja ammattinharjoittajien on kuitenkin pidettävä kahdenkertaista kirjanpitoa, jos kaksi kolmesta seuraavista toteutuu:

  • taseen loppusumma ylittää 100 000 euroa,
  • liikevaihto tai sitä vastaava tuotto on yli 200 000 euroa,
  • yrityksen palveluksessa on keskimäärin yli 3 henkilöä.”

Mikäli toiminnassasi siis vain yksi näistä ehdoista ylittyy, voit pitää kirjanpitosi yhdenkertaisena. Mikäli taas kaksi ehdoista täyttyy, tulee kirjanpito tehdä kahdenkertaisena.

Lisätietoa aiheesta löytyy muun muassa Verohallinnon sivuilta.

Varaa esittely ja kuule lisää Accountor Go -palvelumme hyödyistä juuri sinulle

 
  1. Täyttämällä yhteystietosi pääset varaamaan kalenteristamme sinulle sopivan esittelyajan
  2. Ennen tapaamista saat sähköpostiisi linkin etäyhteyden avaamiseen
  3. Asiantuntijamme soittaa sovittuna ajankohtana. Avaa sähköpostiisi saamasi linkki tietokoneellasi, jotta voimme näyttää sinulle, kuinka palvelua käytetään.

Accountor Go -palvelu on kehitetty yhdessä yrittäjien kanssa toiminimille ja pienille osakeyhtiöille (1-3 työntekijää, liikevaihto enintään 500t€). Helpolla ohjelmistolla pääset eroon papereiden pyörittämisestä, kirjanpitotiimi ja Accountorin lisäpalvelut tuovat leveät hartiat myös kasvaville yrityksille ja kiinteällä hinnoittelumallilla vältät yllätykset.

Tule asiakkaaksi nyt ja saat avauksen maksutta sekä ensimmäisen kuukauden kirjanpidon ilman veloitusta (säästösi vähintään 178 euroa).

  • Tämän lomakkeen täyttäminen tarkoittaa sitä, että hyväksyn, että Accountor voi olla yhteydessä minuun. Tietoja siitä, miten Accountor käsittelee henkilötietoja, on saatavilla Accountorin tietosuojaselosteelta.
  • Täytä numero muodossa 040 123 1234