Valokuvaaja Jere Hietala: ”Yrittäminen on minulle keino tehdä merkityksellisiä asioita”

Valokuvaaja Jere Hietala: ”Yrittäminen on minulle keino tehdä merkityksellisiä asioita”

Kirjoitus on osa Yrittäjätarinoita-artikkelisarjaa, ja se on julkaistu alkujaan Äiti yrittää -blogissa.

Suomi on täynnä yrittäjätarinoita, jotka ansaitsevat tulla kerrotuksi. Yrittäjyys todella kantaa Suomea. Yrityksistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 264 519 (2016) eli 93,3 prosenttia.

Tässä artikkelisarjassa nostetaan esiin eri alojen kiinnostavia pienyrittäjiä ja heidän tarinansa. He antavat myös omat vinkkinsä yrittäjyyteen artikkelin lopussa.

Nimi: Jere Hietala
Yritykset: Jere Hietala Photography Oy, Tailorframe Oy sekä advisor/Loupedeck Oy
Toimiala: Valokuvaus, ohjelmistokehitys
Nettisivut: www.jerehietala.comwww.tailorframe.com
Facebook: Jere Hietala Photography
Instagram: jere_hietala

Mies joka saa kuvattaviensa karisman esiin

Jere Hietala on kiinnostava ja moniulotteinen persoona. Hän on kansainvälisesti palkittu mainosvalokuvaaja, sarjayrittäjä, puhuja ja seikkailija.

Hänen kameransa edessä on ollut lukuisia tunnettuja hahmoja, kuten: 50 Cent, Conan O’Brien, Cheek, Elastinen, Kimi Räikkönen, NHL ja NBA-tähtipelaajat, sekä monet valtion päämiehet. Hän on kiertänyt myös olympialaisten valokuvaajana sekä kuvannut rakastetun Vain elämää tv-sarjan tähtiä.

Urheilu-ura vaihtui yrittäjyydeksi

Ennen yrittäjäuraa Jere Hietala urheili lähes täysipäiväisesti. hän voitti muun muassa Suomen mestaruuden lajissaan vuonna 1998. Monien loukkaantumisten kautta hän kuitenkin siirtyi lopulta opiskelemaan valokuvausta ja tätä kautta ryhtyi yrittäjäksi vuonna 2004.

Yrittäjyys nousi ajatuksena esiin jo alle parikymppisenä ja parin vuoden kypsyttelyn jälkeen ajatus muuttui toiminnaksi. Yritys yhtiöitettiin vuonna 2007.

Motto: Menestys on yhtä kuin panostus.

Haastavinta on tasapainoilla työn määrän ja oman jaksamisen kanssa

Kun rakastaa työtään ja kysyntää riittää voi olla vaikeaa sanoa ei. Jere kertookin yrittäjyyden haastavimmaksi osuudeksi työn määrän ja tasapainoisen elämän hallinnan. Toisaalta taas Jeren syy ryhtyä yrittäjäksi oli alunperin halu kontrolloida asioita enemmän ja siihen suuntaan, kuinka oma intuitio sanelee.

Tasapainoa työhön ja vapaa-aikaan tuovat avovaimo sekä koira. Ajatuksia Jere nollaa laskuvarjohypyn, taktisen ammunnan, painonnoston ja moottoripyöräilyn parissa.

Yrittäjyys opettaa kärsivällisyyttä

Melkein kaikki yrittäjät mainitsevat hyväksi opiksi yrittäjyyden polulla kärsivällisyyden. Niin myös Jere. Moni menestynyt yrittäjä onkin alunperin lähtenyt rohkeasti yrittäjäksi miettimättä ongelmia. Tekemällä oppii asenne kantaa pitkälle ja samalla kärsivällisyys karttuu.

Vaikeinta alussa Jeren mielestä oli paperiasioiden hoito eli yrittäjälle pakolliset hallinnolliset asiat. Jere onkin ottanut ammattilaisia apuun hallinnon osalta, jotta voi keskittyä itse tuottavaan työhön.

Valokuvaus on mahdollistanut unohtumattomia kohtaamisia ja elämyksiä

Yrittäjyys valokuvaajana vie Jereä jatkuvasti ympäri maailmaa.

“Valokuvaus on antanut minulle paljon. Olen saanut kiertää maapalloa, rakentaa laajaa kontaktiverkostoa sekä kokea asioita, jotka olisivat muuten olleet mahdottomia”, Jere kertoo.

Kaikkea tekemistä ohjaa tavoitteellisuus

Yrittäminen on Jerelle keino tehdä merkityksellisiä asioita. “Yleisesti, teen työni pedantisti ja selkein tavoittein, tai en tee ollenkaan. Kaikkea tekemistäni ohjaa ajatus kunniallisen perinnön jättämisestä”, Jere kertoo arvoistaan.

Jere on pystynyt työllään vaikuttamaan myös yhteiskunnallisiin asioihin ja tuomaan laajempaan keskusteluun esimerkiksi salametsästyksen.

Valokuvausta eläinsuojelun edistämiseksi

Hietala on tuonut valokuvauksen avulla näkyväksi eläinsuojeluasioita ja keskittynyt erityisesti salametsästyksen kitkemiseen. Se on maailman neljänneksi suurinta rikollistoimintaa.

Hän on kuvannut Afrikassa salametsästystä ehkäisevien aseistettujen suojelupartioiden mukana. Kuvia on huutokaupattu ja valokuvanäyttelyiden kautta on kerätty rahaa salametsästyksen vastaiseen työhön.

Jeren vinkit ja tavoitteet

Tekisitkö jotain toisin yrityksen alkumetreillä?

”Olisin avoimempi ulkopuolelta tulevalle rakentavalle kritiikille.”

Miten pidät ammattitaitoasi yllä?

”Olen avoin kaikelle ulkopuoliselle, mahdollisesti sitä kehittävälle.”

Mistä saat tukea ja neuvoa yritystoimintaasi?

”Ystäviltäni, verkostoltani”

Tärkein neuvosi uusille yrittäjille?

”Ole kärsivällinen ja ymmärrä, että se mitä saat, on jostakin pois.”

Miten koet yrittäjän paperiasiat ja hallinnon?

”Tämä on minulle henkilökohtaisesti haastavin osuus ja siksi minulla on henkilöitä apuna hallintoon.”

Minkälainen on unelmapäiväsi yrittäjänä?

”Ymmärtää, että on saavuttanut tilanteen/skaalautuvuuden, jossa yrityksen runway on käytännössä loputon.”

Missä näet itsesi 5 vuoden päästä yrityksesi osalta?

”Aika näyttää, mutta todennäköisesti eri tehtävissä.”

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

”Perhe, vapaus, rohkeus mennä ja tehdä kun siltä tuntuu, elämän pienet asiat sekä antaminen niille jotka sitä tarvitsevat.”

Artikkelin kuvat: Jere Hietala
Teksti: Heidi Ekholm-Talas / Äiti Yrittää

Varaa esittely ja kuule lisää Accountor Go -palvelumme hyödyistä juuri sinulle

 
  1. Täyttämällä yhteystietosi pääset varaamaan kalenteristamme sinulle sopivan esittelyajan
  2. Ennen tapaamista saat sähköpostiisi linkin etäyhteyden avaamiseen
  3. Asiantuntijamme soittaa sovittuna ajankohtana. Avaa sähköpostiisi saamasi linkki tietokoneellasi, jotta voimme näyttää sinulle, kuinka palvelua käytetään.

Accountor Go -palvelu on kehitetty yhdessä yrittäjien kanssa toiminimille ja pienille osakeyhtiöille (1-3 työntekijää, liikevaihto enintään 500t€). Helpolla ohjelmistolla pääset eroon papereiden pyörittämisestä, kirjanpitotiimi ja Accountorin lisäpalvelut tuovat leveät hartiat myös kasvaville yrityksille ja kiinteällä hinnoittelumallilla vältät yllätykset.

Tule asiakkaaksi nyt ja saat avauksen maksutta sekä ensimmäisen kuukauden kirjanpidon ilman veloitusta (säästösi vähintään 178 euroa).

  • Tämän lomakkeen täyttäminen tarkoittaa sitä, että hyväksyn, että Accountor voi olla yhteydessä minuun. Tietoja siitä, miten Accountor käsittelee henkilötietoja, on saatavilla Accountorin tietosuojaselosteelta.
  • Täytä numero muodossa 040 123 1234