Toiminimi

Toiminimen matkakorvaukset – elinkeinonharjoittajan pikaopas

Toiminimi pystyssä, ensimmäiset työreissut takana ja matkakorvausasiat mietityttävät? Varmasti tuttu tilanne hyvin monelle aloittavalle yksityiselle elinkeinonharjoittajalle.

Lue koko artikkeli

Aloittavan toiminimen eläkemaksut – milloin YEL-vakuutus on pakollinen?

YEL-vakuutuksen eli yrittäjän eläkevakuutuksen ottaminen kuuluu niihin asioihin, joita joudut pakostikin pohtimaan toiminimen perustamistasuunnitellessasi.

Lue koko artikkeli

Toiminimen ennakkovero

Palkansaajana olet saattanut tottua siihen, että työtuloihin liittyviä verotusasioita ei tarvitse vuoden aikana kovin montaa kertaa miettiä. Yrittäjänä aloittaessasi tilanne ei ole aivan näin yksinkertainen. Siksi ei ole ihme, että ennakkoveron maksaminen ja siihen liittyvät käytännöt kuuluvat yleisimpiin aloittavien yrittäjien pohdinnan kohteisiin.

Lue koko artikkeli

Tilinpäätös toiminimelle tai pienelle osakeyhtiölle – milloin se on pakollinen ja mitä se maksaa?

Kalenterivuoden kääntyminen loppusuoralle tarkoittaa useimmille yrityksille tilikauden päättymistä ja tilinpäätökseen valmistautumista. Monille uusille toiminimiyrittäjille tilinpäätöksen merkitys ja tarpeellisuus saattavat kuitenkin olla aavistuksen verran hämäränpeitossa.

Lue koko artikkeli

Toiminimen palkka eli yksityisnosto – mitä se tarkoittaa?

Kiinnostaako yrittäjyys ja olet aikeissa lähteä tekemään tienestiä toiminimellä joko pää- tai sivutoimisesti? Tällöin olet todennäköisesti jo tietoinen siitä, että toiminimiyrittäjänä et voi maksaa itsellesi palkkaa sanan varsinaisessa merkityksessä.

Lue koko artikkeli

Toiminimi osakeyhtiöksi – miksi, milloin ja miten?

Ensimmäiset vuodet ovat uusille yrittäjille ja yrityksille kaikkein kriittisintä aikaa. Kun tästä vaiheesta on selvitty, liiketoiminta voi kuitenkin lähteä nopeasti kasvamaan tai muuttamaan muotoaan.

Lue koko artikkeli

Toiminimen perustaminen verkossa – näin se käytännössä tapahtuu

Toiminimen perustamista on joskus moitittu hitaaksi ja jonkin verran paperisotaa vaativaksi operaatioksi, mutta ainakaan vuonna 2018 tämä väite ei pidä enää lainkaan paikkaansa.

Lue koko artikkeli

Toiminimen verovähennykset

Toiminimen verovähennykset ja niiden täysimittainen hyödyntäminen tuovat rahanarvoista etua jokaiselle yksinyrittäjälle. Tästä syystä viisas toiminimiyrittäjä muistaa huomioida liiketoiminnassaan kaikki vähennyskelpoiset kulut.

Lue koko artikkeli

Toiminimen kirjanpito itse – vai kannattaako se ulkoistaa?

Suomessa rekisteröitiin vuoden 2017 aikana yli 17 800 uutta toiminimiyrittäjää. Isolta kuulostavaa lukua ei tarvitse ihmetellä, sillä toiminimen perustaminen onnistuu verkossa erittäin nopeasti, helposti ja pienin kustannuksin.

Lue koko artikkeli

Pienyritykselle ja toiminimelle suunniteltu tilitoimisto

Accountor Go on tilitoimistosi netissä Palvelumme sisältää näppärän ohjelmiston sekä tilitoimiston avun. Jos kirjanpidon tekeminen itse ei kiehdo, työ kannattaa ulkoistaa tilitoimistolle. Sujuva yhteistyö tilitoimiston kanssa antaa pienyrittäjälle enemmän aikaa keskittyä ydinosaamiseensa. Tilitoimisto huolehtii kuukausikirjanpidon koostamisesta, tilinpäätöksestä ja veroilmoituksen tekemisestä – yrittäjän kontolle jää vain materiaalien toimittaminen tilitoimiston kirjanpitäjälle. Mikä on Accountor Go –tilitoimistopalvelu? Yrittäjien arki on kiireistä, joten […]

Lue koko artikkeli