Maija Lukkari-Nyman: ”Vain yrittäjänä voin toteuttaa täysillä omaa visiota”

Maija Lukkari-Nyman: ”Vain yrittäjänä voin toteuttaa täysillä omaa visiota”

Kirjoitus on osa Yrittäjätarinoita-artikkelisarjaa, ja se on julkaistu alkujaan Äiti yrittää -blogissa.

Suomi on täynnä yrittäjätarinoita, jotka ansaitsevat tulla kerrotuksi. Yrittäjyys todella kantaa Suomea. Yrityksistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 264 519 (2016) eli 93,3 prosenttia.

Tässä artikkelisarjassa nostetaan esiin eri alojen kiinnostavia pienyrittäjiä ja heidän tarinansa. He antavat myös omat vinkkinsä yrittäjyyteen artikkelin lopussa.

Maija Lukkari-Nyman

Nimi: Maija Lukkari-Nyman
Yritys: Maijan Maailma LKV -asunnonvälitystoimisto ja Maijan Maailma KOTI -palvelutoimisto.
Toimiala: Maijan Maailma LKV-asuntovälitysyritys ja Maijan Maailma KOTI -palvelutoimisto, jonka kautta tarjoan sisustussuunnittelua, konsultoin asuntojuridisissa asioissa sekä juonnan tapahtumia. Lisäksi toimitan ja tuotan sisustusaiheisia sisältöjä lehtiin, mediataloille, tv-yhtiöille sekä tuotan Maijan Maailma -lifestyle-blogia.
Nettisivut: www.maijanmaailma.fi
Facebook: Maijan Maailma
Instagram: @maijanmaailma

Varatuomari toteuttaa nyt unelmiaan asumisen moniammattilaisena

45-vuotias helsinkiläinen Maija Lukkari-Nyman on vaimo ja kahden lapsen äiti, varatuomari, LKV ja sisustussuunnittelija sekä -toimittaja. Maija on aina ollut kiinnostunut monista asioista.

“Luin lukiossa laajan matikan ja fysiikan, olin musiikkiluokalla ja haaveilin arkkitehdin ammatista, mutta ajauduin kuitenkin oikeustieteelliseen. Nyt toteutan unelmaani asumisen moniammattilaisena”, Maija kertoo.

Maija Lukkari-Nyman

Ajatus yrittäjyydestä kyti pinnan alla pitkään

Kolme vuotta sitten Maija päätti ryhtyä yrittäjäksi. Ajatus yrittäjyydestä kyti pinnan alla kuitenkin 15 vuoden ajan, mutta uskallus puuttui.

Kun Maija lopulta teki päätöksen, ryhtyi hän heti toimeen.

“En liiemmin miettinyt. Olin huomannut, että minun on pakko jättää leipätyöt ulkopuolisen työnantajan palveluksessa, sillä muuten en olisi ehtinyt ja uskaltanut koskaan ryhtyä tosissani oman yrityksen rakentamiseen”, hän toteaa.

”Vain yrittäjänä voit toteuttaa täysillä omaa visiota”

“Olin kauan haaveillut oman yrityksen perustamisesta. Ympärilläni on paljon yrittäjiä: veljeni, mieheni, äitipuoleni, tätini ja ystäviä. Tiesin yrittäjyyden haasteista, toisaalta ympärilläni oli paljon menestystarinoita. En ole varsinaisesti lähtenyt metsästämään menestystä, lähdin kulkemaan kohti visioitani ja paloani tehdä asioita omalla tavallani. Suurissa korporaatioissa tämä ei ainakaan ole mahdollista.”

”Olin kokenut myös, että minun osaamiseni ja ominaisuuteni eivät tulleet kunnolla käytetyksi toisen palveluksessa. Tai sitten en vaan ollut itse riittävän motivoitunut. Olen todella ahkera ja tunnollinen, mutta onneksi osaan ottaa myös iisisti. Nyt teen työt itselleni ja toisaalta kukaan ei tee asioita puolestani”, Maija kertoo.

Alun hakemisen jälkeen löytyi fokus

Yrittäjyydessä uskaltaminen on vaikeinta. Pitää uskaltaa ottaa se ensimmäinen askel. Jälkikäteen Maija on huomannut ensimmäisen vuoden olleen aikamoista hakemista ja oman fokuksen etsimistä.

Hän ei ihan tiennyt, mitä tarkalleen haluaa tehdä ja säntäili turhaan kaikkialle. Maija kokee tämän olevan osa yrittäjän polkua.

Parasta yrittäjyydessä on oma vapaus valita

Useimmat yrittäjät sanovat parhaaksi puoleksi yrittäjyydessä oman vapauden. Niin Maijakin. Oma vapaus valita mitä tekee ja kenen kanssa.

“Minun ei ole esimerkiksi pakko ottaa haastavaa asiakassuhdetta. En tosin ole vielä kohdannut haastavaa asiakasta omassa yritystoiminnassani. Saattaa olla, että oma asenteeni on myös joustavampi, kun tiedän, että voisin valita. Olen myös itse valinnut yrittäjyyden, kukaan ei pakottanut minua tähän”, Maija sanoo.

Maija toivoo intohimon työhönsä välittyvän myös asiakkaille. Hän tekee paljon töitä, mutta vastapainoksi ottaa vaikka vapaata lasten koululomien aikana.

Hänellä on myös kotitoimisto, joten hän pyrkii olemaan aina kotona, kun lapset tulevat koulusta. Monesti työt jatkuvat illalla. Maija on aamuvirkku. Usein hän on ehtinyt tehdä jo tovin hommia tai käydä lenkillä ennen kuin muut edes heräävät. Maija harrastaa juoksua, kuntosalia, ulkoilua, melontaa ja puutarhanhoitoa.

Työn ja vapaa-ajan rajaaminen on joskus haastavaa

Toisinaan Maijan on vaikea rajata työ- ja vapaa-aikaa. Aika moni yrittäjä painii samojen haasteiden kanssa. Työn sekä vapaa-ajan rajaaminen vaatii opettelua. Yrittäjyys on opettanut Maijalle sinnikkyyttä ja malttia.

“Kaikki ei tapahdu hetkessä, mutta yks’kaks asiat ovat lonksahtaneet paikoilleen, vaikka välillä pieni epävarmuus on ehtinytkin hiipua mieleen”, hän iloitsee.

Maija Lukkari-Nyman

Maijan vinkit ja tavoitteet

Tekisitkö jotain toisin yrityksen alkumetreillä?

”Olisin fokusoinut enemmän omaan ydinosaamiseeni – asumiseen.”

Mikä inspiroi sinua eniten yritystoiminnassasi?

”Tyytyväiset asiakkaat. On mahtavaa saada hyvää palautetta asiakkailta. Joskus vaikkapa asuntovälitystoiminnassa joku on todennut minulle, että “sinun kanssasi on todella mukava tehdä yhteistyötä”. Se on parasta palautetta!”

Miten pidät ammattitaitoasi yllä?

”Ammattitaito pysyy ja karttuu työtä tehdessä. Kouluttaudun myös kursseilla ja luen alani kirjallisuutta. Mistä saat tukea ja neuvoa yritystoimintaasi? Olen törmännyt fantastisiin uusiin, saman alan ihmisiin, joilta saan tukea. Toivottavasti voin myös antaa heille tukea. Lisäksi mieheni tukee minua monessa asiassa, vaikkapa uskalluksessa.”

Tärkein neuvosi uusille yrittäjille?

”Mene ääntäsi kohti. Uskalla. Tutustu muihin yrittäjiin, saman ja eri alan yrittäjiin. Kysy, selvitä, ole utelias. Ole ylpeä itseäsi ja ota kehut vastaan. Vaikeita hetkiä tulee, mutta ne menevät ohi ja niistä oppii.”

Miten koet yrittäjän paperiasiat ja hallinnon?

Olen ulkoistanut ne niin pitkälle kuin voin. Hyvä kirjanpitäjä on kultaakin kalliimpi.

Minkälainen on unelmapäiväsi yrittäjänä?

”Monipuolinen. Rakastan myös saada asioita päätökseen. Ihana hetki on vaikkapa käynti sisustusasiakkaan luona, kun projekti on saatu päätökseen ja ihastelemme yhdessä tulosta. Tai sitten asuntokauppapäivä, jossa näen ihmisten ilon tai huojennuksen. Aina asuntokauppaan ei nimittäin liity iloa, mutta kaupantekohetki on aina konkreettinen tilanne, jonka jälkeen lähdetään kohti uutta.”

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä yrityksesi osalta?

”Toivon, että saan tehdä tätä työtäni, josta todella pidän. Liiketoimintani on kasvanut ja kenties olen voinut palkata jo jonkun työntekijän avukseni. Haaveilen myös, että pääsisin vielä mukaan johonkin asumisaiheiseen tv-ohjelmaan.”

”Aikasempi minä, jonka piti aina olla hillityn vaatimaton, on oppinut toivomaan lennokkaitakin asioita ja sanomaan haaveitaan jopa ääneen. Ja aina haaveiden ei tarvitse edes toteutua.”

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

”Tyytyväiset asiakkaat ja perheeni! Ilman heitä ei yrityksellänikään ole merkitystä.”

Artikkelin kuvat: Maijan Maailma
Teksti: Heidi Ekholm-Talas / Äiti Yrittää

Varaa esittely ja kuule lisää Accountor Go -palvelumme hyödyistä juuri sinulle

 
  1. Täyttämällä yhteystietosi pääset varaamaan kalenteristamme sinulle sopivan esittelyajan
  2. Ennen tapaamista saat sähköpostiisi linkin etäyhteyden avaamiseen
  3. Asiantuntijamme soittaa sovittuna ajankohtana. Avaa sähköpostiisi saamasi linkki tietokoneellasi, jotta voimme näyttää sinulle, kuinka palvelua käytetään.

Accountor Go -palvelu on kehitetty yhdessä yrittäjien kanssa toiminimille ja pienille osakeyhtiöille (1-3 työntekijää, liikevaihto enintään 500t€). Helpolla ohjelmistolla pääset eroon papereiden pyörittämisestä, kirjanpitotiimi ja Accountorin lisäpalvelut tuovat leveät hartiat myös kasvaville yrityksille ja kiinteällä hinnoittelumallilla vältät yllätykset.

Tule asiakkaaksi nyt ja saat avauksen maksutta sekä ensimmäisen kuukauden kirjanpidon ilman veloitusta (säästösi vähintään 178 euroa).

  • Tämän lomakkeen täyttäminen tarkoittaa sitä, että hyväksyn, että Accountor voi olla yhteydessä minuun. Tietoja siitä, miten Accountor käsittelee henkilötietoja, on saatavilla Accountorin tietosuojaselosteelta.
  • Täytä numero muodossa 040 123 1234