Jaakko Ojaniemi: ”Vain oma mielesi voi estää saavuttamasta unelmiasi”

Jaakko Ojaniemi: ”Vain oma mielesi voi estää saavuttamasta unelmiasi”

Kirjoitus on osa Yrittäjätarinoita-artikkelisarjaa, ja se on julkaistu alkujaan Äiti yrittää -blogissa.

Suomi on täynnä yrittäjätarinoita, jotka ansaitsevat tulla kerrotuksi. Yrittäjyys todella kantaa Suomea. Yrityksistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 264 519 (2016) eli 93,3 prosenttia.

Tässä artikkelisarjassa nostetaan esiin eri alojen kiinnostavia pienyrittäjiä ja heidän tarinansa. He antavat myös omat vinkkinsä yrittäjyyteen artikkelin lopussa.

Yrittäjä Jaakko Ojaniemi

Nimi: Jaakko Ojaniemi
Yritys: Ojaniemi Coaching
Toimiala: Liikunta-, ravinto- ja hyvinvointipalvelut
Facebook: Jaakko Ojaniemi
Instagram: @jaakkoojaniemi

Ammattiurheilijan kannattaa suunnitella urheilu-uran jälkeistä aikaa

Moni ammattiurheilija putoaa tyhjän päälle, kun urheilu-ura loppuu. Entinen ammattiurheilija Jaakko Ojaniemi varautui jo urheilu-uransa aikana uran jälkeiseen aikaan ja pyörittää nyt vuonna 2013 perustettua menestyvää liikunta-, ravinto- ja hyvinvointiyritystä.
kuva

Olympiaurheilijasta Formula 1 -maailmaan valmentajaksi

Jaakko oli jo lapsena urheiluhullu ja harrasti moneja lajeja. Hän on seurannut monipuolisesti urheilua koko ikänsä, eikä ihme, että hän on yrittäjänä valmentanut useita huippu-urheilijoita Valtteri Bottaksesta useisiin ammattijääkiekkoilijoihin. Persoonana Jaakko on rauhallinen ja vakuuttava hahmo.

Motto: Kaikki on mahdollista, vain oma mielesi voi estää saavuttamasta unelmasi.

Jaakko harrasti 10-ottelua aina 32-vuotiaaksi asti ja sai urheilla myös ammatikseen kymmenen vuotta. Hän saavutti urheilu-urallaan useita nuorten arvokisamitaleja ja aikuisissa kuusi Suomen mestaruutta sekä EM-kisoissa 5. sijan, MM-kisoissa 9. ja olympialaisissa 16. sijan. Urheilu-uran ohessa Jaakko opiskeli tradenomiksi ja luki yliopistossa neljä vuotta valmennus-ja testausoppia. Lisäksi hän kouluttautui ammattivalmentajaksi.

Ravinnon merkitys hyvinvointiin on kiistatonta

Urheilijoiden valmentamisen lisäksi Jaakkoa kiinnostaa kokonaisvaltainen hyvinvointi. Liikunnan lisäksi hän haluaa tuoda osaamistaan myös ravinnon ja henkisen hyvinvoinnin kautta valmennettavilleen.

“Erityisesti ravinnon merkityksestä hyvinvointiin olen ollut erityisen kiinnostunut työssäni”, Jaakko kertoo.

Passiivisia tuloja ja vapaata elämää

Ajatus yrittäjyydestä heräsi urheilu-uran loppuvaiheessa vuonna. 2012. Yrittäjyys alkoi tuntua sopivalta vaihtoehdolta työuralle, koska Jaakko haluaa itse määrittää työaikansa, työmäärän sekä palkkatason.

“Toki ajatus kypsyi pikkuhiljaa, koska huippu-urheilijan ja yrittäjän työssä on paljon samankaltaisuutta. Yrittämisen lisäksi olen ollut jo pitkään kiinnostunut sijoittamisesta ja pyrin aktiivisesti rakentamaan ja kasvattamaan sijoitussalkkuani sekä rakentamaan erilaisia passiivisia tuloja, joiden avulla pystyn elämään vapaampaa elämää ja tekemään enemmän asioita jotka koen tärkeiksi”, Jaakko avaa talousideologiaansa.

Miten pitää fokus olennaisissa asioissa tuottavuuden kannalta?

Yrittäjyyden alkumetreillä haastavinta oli selkeyttää toimenkuvaa ja pitää fokus olennaisissa asioissa tuottavuuden kannalta. Parasta yrittäjyydessä on Jaakon mielestä vapaa elämäntyyli ja rajattomat mahdollisuudet. Itsensä johtaminen tuottaa Jaakollekin ajoittain haasteita, kuten monille yrittäjille.

Yrittäjyys on opettanut valtavasti tärkeitä asioita niin työtä kuin muutakin elämää ajatellen, muun muassa kokonaisuuden hallintaa, kommunikointitaitoja ja tuonut esiin omia vahvuuksia ja heikkouksia.

Yrittäjyys mahdollistaa aikaa perheelle

Yrittäjyyden rinnalla perhe-elämä on Jaakolle tärkeää, ja kotona vauhtia tarjoilevat 2- ja 5-vuotiaat pojat. Tämä liiketoiminta mahdollistaa oman ajankäytön hallinnan. Vaimo on mukana Jaakon kanssa hyvinvointiin ja lisäravinteisiin liittyvässä Zinzinon suoramyyntiliiketoiminnassa. Myös vaimolla on urheilutaustaa, joten liikunta kuuluu tiiviisti perheen elämään.

Jaakon vinkit ja tavoitteet

Tekisitkö jotain toisin yrityksen alkumetreillä?

”Selkeyttäisin enemmän mihin haluan keskittyä ja panostaa aikaa.”

Mikä inspiroi sinua eniten yritystoiminnassasi?

”Tulokset, eli kun näkee, että on pystynyt auttamaan ihmisiä saavuttamaan muutoksia ja kehitystä elämässään.”

Miten pidät ammattitaitoasi yllä?

”Tekemällä perusasioita, keskustelemalla kollegoiden kanssa, lukemalla, kuuntelemalla sekä jatkuvalla kouluttautumisella.”

Mistä saat tukea ja neuvoa yritystoimintaasi?

”Kollegoilta ja kouluttautumalla.”

Tärkein neuvosi uusille yrittäjille?

”Tosi tärkeää selkeyttää koko ajan toimenkuvaanne ja keskittyä kaikkein tuottavimpaan toimintaan. Kannattaa myös samalla lähteä rakentamaan jotain plan B:tä eli ei kannata olla yhden tulovirran varassa.”

Miten koet yrittäjän paperiasiat ja hallinnon?

”Todella tärkeää tietää kaikki hyödyt esim. verotukseen, koska niillä voi olla ratkaiseva merkitys kannattavaan yrittäjyyteen. Olen käyttänyt tilitoimiston palveluita alusta asti, mutta haluan ottaa myös itse enemmän vastuuta näistä asioista.”

Minkälainen on unelmapäiväsi yrittäjänä?

”Herään aamulla hyvin nukutun yön jälkeen virkeänä ja täynnä energiaa. Syön rauhassa aamiaisen ja leikin lasten kanssa ennen kuin vien heidät hoitoon. Teen muutaman tunnin töitä, käyn välillä treenaamassa ja jatkan vielä muutaman tunnin töitä, ennen kun haen lapset hoidosta. Vietän iltaisin paljon aikaa perheen kanssa ja teen mahdollisesti hieman töitäkin välissä. Vietän paljon aikaa inspiroivien ihmisten ja hyvien ystävien seurassa.”

Missä näet itsesi 5 vuoden päästä yrityksesi osalta?

”Olen rakentanut ison liiketoiminnan erilaisten liikuntaan ja terveyteen liittyvien asioiden parissa sekä pystyn auttamaan paljon ihmisiä saavuttamaan omia unelmiaan. Olen taloudellisesti vapaa.”

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

”Saan viettää aikaa tärkeiden ihmisten kanssa ja tehdä merkityksellisiä asioita.”

Teksti: Heidi Ekholm-Talas / Äiti Yrittää
Artikkelin kuvat: Jaakko Ojaniemi

Varaa esittely ja kuule lisää Accountor Go -palvelumme hyödyistä juuri sinulle

 
  1. Täyttämällä yhteystietosi pääset varaamaan kalenteristamme sinulle sopivan esittelyajan
  2. Ennen tapaamista saat sähköpostiisi linkin etäyhteyden avaamiseen
  3. Asiantuntijamme soittaa sovittuna ajankohtana. Avaa sähköpostiisi saamasi linkki tietokoneellasi, jotta voimme näyttää sinulle, kuinka palvelua käytetään.

Accountor Go -palvelu on kehitetty yhdessä yrittäjien kanssa toiminimille ja pienille osakeyhtiöille (1-3 työntekijää, liikevaihto enintään 500t€). Helpolla ohjelmistolla pääset eroon papereiden pyörittämisestä, kirjanpitotiimi ja Accountorin lisäpalvelut tuovat leveät hartiat myös kasvaville yrityksille ja kiinteällä hinnoittelumallilla vältät yllätykset.

Tule asiakkaaksi nyt ja saat avauksen maksutta sekä ensimmäisen kuukauden kirjanpidon ilman veloitusta (säästösi vähintään 178 euroa).

  • Tämän lomakkeen täyttäminen tarkoittaa sitä, että hyväksyn, että Accountor voi olla yhteydessä minuun. Tietoja siitä, miten Accountor käsittelee henkilötietoja, on saatavilla Accountorin tietosuojaselosteelta.
  • Täytä numero muodossa 040 123 1234