Kaikki artikkelit

Accountor Go-palvelun yrittäjän ohjelmisto uusiutuu syksyllä

Myyntilaskutus mukaan palveluun Accountor Go-palvelun käyttämä ohjelmisto uusiutuu vaiheittain syksyn aikana. Uutena ohjelmistona toimii Finago Solo. Se on suunniteltu alusta alkaen huomioiden kokemukset Accountor Go-palvelun käyttäjiltä ensimmäisten vuosien ajalta. Finago Solo perustuu Isolta Arkhimedekseen. Samalla käytettäväksi tulee myös myyntilaskutusohjelma. Uuden käyttöliittymän tarkoituksena on helpottaa arkisia taloushallinnon tehtäviä: Kuittien lisäämistä tilitapahtumiin, laskujen maksamista ja kirjanpitoaineiston koostamista […]

Lue koko artikkeli

Accountor Go webinaaritallenne 25.9.2019

Accountor Go-palvelun tulevaisuudesta pidettiin webinaari 25.9.2019. Webinaarissa Juho Nyberg ja Henri Silvonen vastaavat kysymyksiin uudesta käyttöliittymästä, joka tulee käyttöön Accountor Go-palvelua käyttäville syksyn aikana. Ohjelmiston esittelyvaiheessa käydään läpi uutta ohjelmistoa vanhan käyttöliittymän näkökulmasta. Tallenteesta näet siis mistä löydät kaikki tarvittavat ominaisuudet sekä miten uudet ominaisuudet kuten myyntilaskutus, tuote- ja asiakasrekisteri toimivat. Lopuksi webinaarissa käydään läpi […]

Lue koko artikkeli

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen

Kassakone kilisee, puskaradio pauhaa, ja kalenterissa alkaa olla enemmän töitä kuin itse ehtisi tehdä. Tämä lienee jokaisen yksinyrittäjän unelmatilanne, mutta samalla se nostaa esiin kinkkisen kysymyksen: olisivatko auttavat kädet tarpeen?

Lue koko artikkeli

Osakeyhtiön perustaminen yksinkertaistuu – 5 kysymystä ja vastausta vuoden 2019 lakimuutoksesta

Pienyrittäjät saivat vuoden alussa tervetulleita uutisia eduskunnasta, kun yksityisen osakeyhtiön perustamista koskeva 2500 euron alkupääomavaatimus päätettiin siirtää historiaan. Mitä heinäkuussa 2019 voimaan astuva muutos käytännössä tarkoittaa ja keihin se erityisesti vaikuttaa? Kokosimme vastaukset viiteen kysymykseen, joita moni tuleva tai nykyinen pienyrittäjä saattaa pohtia. 1. Miksi osakeyhtiön pakollisesta alkupääomasta luovutaan? Oikeusministeriön mukaan uudistuksella pyritään helpottamaan pienyrittäjien […]

Lue koko artikkeli

Auto yrityksen käytössä – vertailussa toiminimi ja osakeyhtiö

Pikaopas pienyrittäjän auton verotus- ja kirjanpitokäytäntöihin Yrityksen autoilukuvioihin liittyvät kysymykset pyörivät aika ajoin monen pienyrittäjän mielessä. Varsinkin uusilla yrittäjillä riittää liiketoiminnan alkuvaiheessa paljon pohdittavaa. Kannattaako auto pitää firman nimissä? Milloin autokulujen arvonlisäverot voi vähentää ja milloin ei? Entä miten osakeyhtiön auton yksityiskäyttö vaikuttaa verotukseen? Näihin ja moniin muihin usein kysyttyihin kysymyksiin vastaamme lyhyesti tässä oppaassa. […]

Lue koko artikkeli

Osinkojen verotus ja maksaminen osakeyhtiössä [2020]

Millä edellytyksillä osinkoa voidaan maksaa, ja kuinka paljon sitä yleensä nostetaan? Entä miten osingot verotetaan tai kuinka matalammin verotettavan – eli niin sanotun huojennetun osingon – määrä lasketaan?

Lue koko artikkeli

Maksuperusteinen kirjanpito & alv – mitä hyötyä niistä voi yksinyrittäjälle olla?

Aloittavana pienyrittäjänä törmäät liiketoimintasi alkuvaiheessa moniin kirjanpidon termeihin, joiden merkitykset eivät välttämättä ole sinulle entuudestaan tuttuja. Yksi hyvä esimerkki on maksuperusteinen kirjanpito, joka eroaa olennaisesti yleisemmin käytössä olevasta suoriteperusteisesta kirjanpitotavasta. Alla käymme lyhyesti läpi kyseisten termien erot sekä maksuperusteisen alv-menettelytavan olennaisimmat hyödyt pienyrittäjälle. Artikkelin sisältö: Maksuperuste, suoriteperuste ja laskuperuste – mitä eroa termeillä on? Mitä hyötyä […]

Lue koko artikkeli

Yritysmuodot ja niiden erot

Valtaosassa tapauksista ratkaisu tehdään kahden suosituimman vaihtoehdon eli toiminimen ja osakeyhtiön välillä. Joissakin tilanteissa kysymykseen voivat kuitenkin tulla myös avoin yhtiö, kommandiittiyhtiötai osuuskunta.

Lue koko artikkeli

Accountor Go -palvelun matka aloituksesta täysin uuteen versioon

Kalenterivuoden vaihtuminen aiheutti jälleen muutoksia joihinkin yrittäjille ja yrityksille tärkeisiin lukuihin.

Lue koko artikkeli

Yrittäjän tärkeät luvut 2020

Kalenterivuoden vaihtuminen aiheutti jälleen muutoksia joihinkin yrittäjille ja yrityksille tärkeisiin lukuihin.

Lue koko artikkeli

Yrityksen tärkeät päivämäärät 2020

Yrittäjän arki sisältää tulevanakin vuonna monia muistettavia päivämääriä, jotka on hyvä laittaa itselle ylös tai ainakin painaa visusti talteen muistin sopukoihin.

Lue koko artikkeli

Myyntireskontra – parhaat vinkit varmistaa, että saat tilillesi rahaa

Myyntireskontra on iso osa yritystoimintaa sekä kirjanpitoa. Myyntireskontra koostuu laskutetuista laskuista: laskut, jotka odottavat avoimina laskuina eräpäivää sekä laskutetut laskut, joiden eräpäivä on jo mennyt, mutta joihin ei olla vielä saatu suoritusta.

Lue koko artikkeli

Yrityksen perustaminen – Tärkein tieto yhdessä paikassa. Oikeasti.

Loputon suo etsiessäsi tietoa miten perustaa yritys ja mitä yrityksen perustamisessa tulee huomioida? Ei hätää, et ole ensimmäinen. Helpotamme seikkailuasi tieto-, vinkki ja ohjeviidakossa: kokosimme suosituimpien ohjesivujen mm. Uusyrityskeskusten, Suomen Yrittäjien, yrityksen-perustaminen.net, ja www.onnistuyrittajana.fi sivustojen parhaat vinkit yhteen paikkaan. Tähän artikkeliin.

Lue koko artikkeli

Accountor Go kokemuksia

"Se on parhaimmillaan niin, ettei mun tarvii miettiä sitä [taloushallintoa] ollenkaan". Näin kuvailee valokuvaaja Lari Järnefelt omaa taloushallintoaan ja kirjanpitoa. Hän käyttää Accountor Go -palvelua yhdessä Isoltan laskutusohjelman kanssa. Kaikki aineisto liikkuu sähköisessä muodossa kirjanpitoon muutaman napin painalluksella.

Lue koko artikkeli

Kevytyrittäjyys vai toiminimi – mitkä asiat vaikuttavat valintaan?

Laskutuspalvelujen asiakkaita eli kevytyrittäjiä arvioidaan olevan Suomessa jo yli 100 000. Millaiseen toimintaan kevytyrittäjyys sopii ja missä tilanteissa on kannattavampaa laskuttaa toiminimen kautta?

Lue koko artikkeli

Noora Pajuojan Urban Basics syntyi vakavasta sairaudesta toipumisen aikana

“Yrittäjyys vaikutti ulkoapäin katsottuna todella hankalalta ja vaikealta, vastuuta, tekemistä ja ongelmia tuntui olevan paljon, vaikka toisaalta myös käsittämättömän paljon vapautta päättää omasta tahdista”, Noora pohti.

Lue koko artikkeli

Uniikkeja äidinmaito- ja tuhkakoruja valmistava Jasmin Design syntyi palkkatyöhön uupumisen johdosta

Mirka alkoi käydä yrittäjäkursseja ja Mirkan iloksi mies tuki häntä myös tässä kaikessa. 2014 hän uskaltautui ottamaan askeleen ja perusti Jasmin Designin. Mirkan korujen ideologiaan kuuluu tehdä koruja, joilla on merkitys ja sanoma.

Lue koko artikkeli

Arvonlisävero & uuden yrittäjän alv-velvollisuus

Yrittäjäksi ryhtyessäsi joudut nopeassa tahdissa omaksumaan monia verotukseen liittyviä asioita, joilla sinun ei ole aiemmin tarvinnut juuri päätäsi vaivata.

Lue koko artikkeli

Valokuvaaja Jere Hietala: ”Yrittäminen on minulle keino tehdä merkityksellisiä asioita”

Jere Hietala on kiinnostava ja moniulotteinen persoona. Hän on kansainvälisesti palkittu mainosvalokuvaaja, sarjayrittäjä, puhuja ja seikkailija.

Lue koko artikkeli

Jaakko Ojaniemi: ”Vain oma mielesi voi estää saavuttamasta unelmiasi”

Moni ammattiurheilija putoaa tyhjän päälle, kun urheilu-ura loppuu. Entinen ammattiurheilija Jaakko Ojaniemi varautui jo urheilu-uransa aikana uran jälkeiseen aikaan ja pyörittää nyt vuonna 2013 perustettua menestyvää liikunta-, ravinto- ja hyvinvointiyritystä.

Lue koko artikkeli

Aputoiminimi

Mikä on aputoiminimi ja mitä hyötyä sen rekisteröinnistä voi yrityksellesi olla? Tiivistetysti ilmaistuna aputoiminimi tarkoittaa nimeä, jolla voit harjoittaa tiettyä osaa yrityksesi liiketoiminnasta. Aputoiminimen suojissa harjoitettu toiminta ei saa kattaa yrityksesi toimialaa kokonaisuudessaan.

Lue koko artikkeli

Toiminimen nettovarallisuus

Uutena yrittäjänä törmäät nettovarallisuuden käsitteeseen viimeistään siinä vaiheessa, kun toiminimen ensimmäisen tilikauden tulosta aloitetaan jakamaan ansio- ja pääomatulona verotettavaksi. Nettovarallisuuden määrä vaikuttaa siihen, kuinka iso osa liiketoimintasi tuloksesta voidaan verottaa pääomatulona.

Lue koko artikkeli

Starttiraha

Harva yritys ampaisee nousukiitoon heti ensimmäisestä päivästä lähtien, joten liiketoiminnan alkutaipaleella yrittäjän leipä on usein tiukassa. Tilannetta helpottamaan on kehitetty erilaisia uusille yrittäjille suunnattuja tukimuotoja, joista varmasti tunnetuin on starttiraha.

Lue koko artikkeli

Maija Lukkari-Nyman: ”Vain yrittäjänä voin toteuttaa täysillä omaa visiota”

Helsinkiläinen Maija Lukkari-Nyman on vaimo ja kahden lapsen äiti, varatuomari, LKV ja sisustussuunnittelija sekä -toimittaja. Maija on aina ollut kiinnostunut monista asioista.

Lue koko artikkeli

6 jokaista menestyvää kasvuyritystä yhdistävää asiaa

On uskomattoman virheellisesti yleisesti hyväksyttynä tosiasiana pidetty, että 9/10 startupista epäonnistuu. Kaikista perustetuista yrityksistä toisaalta noin puolet lopettaa toimintansa ensimmäisten vuosien aikana. Samaan aikaan jokainen aloittava yrittäjä ja etenkin kaikki huippukiinnostavaa startuppia rakentavat tiimit uskovat väistämättömään menestykseen.

Lue koko artikkeli

8 vinkkiä asiakkuudenhallintaan

Tarkoittaako asiakkuudenhallinta sinulle epämääräistä kasaa Post-it-lappuja tai kryptisiä muistiinpanoja vihossa? Toivottavasti ei. Jos näin kuitenkin on, seuraavat kahdeksan vinkkiä ovat juuri sinua varten.

Lue koko artikkeli

Kuinka hoidan laskutuksen vaivattomasti ja ammattimaisesti?

Lasku on yksinkertaisesti asiakirja, jolla asiakkaalta pyydetään rahaa. Laskutuksessa on kuitenkin otettava huomioon asiakaskokemus, verottajan vaatimukset sekä oma tarve varmistaa rahan saaminen.

Lue koko artikkeli

Ekokampaamo Evergreenin Riina: ”Yrittäjyys on opettanut kärsivällisyyttä ja vastuunottoa”

Ekokampaamo Evergreen avasi ovensa loppukesästä 2017. Yrityksen perustaja Riina Palmén on toiminut yrittäjänä vuodesta 2000. Yrittäjäkokemusta on näin ollen jo 17 vuotta.

Lue koko artikkeli

Toiminimen matkakorvaukset – elinkeinonharjoittajan pikaopas

Toiminimi pystyssä, ensimmäiset työreissut takana ja matkakorvausasiat mietityttävät? Varmasti tuttu tilanne hyvin monelle aloittavalle yksityiselle elinkeinonharjoittajalle.

Lue koko artikkeli

Aloittavan toiminimen eläkemaksut – milloin YEL-vakuutus on pakollinen?

YEL-vakuutuksen eli yrittäjän eläkevakuutuksen ottaminen kuuluu niihin asioihin, joita joudut pakostikin pohtimaan toiminimen perustamistasuunnitellessasi.

Lue koko artikkeli

Toiminimen ennakkovero

Palkansaajana olet saattanut tottua siihen, että työtuloihin liittyviä verotusasioita ei tarvitse vuoden aikana kovin montaa kertaa miettiä. Yrittäjänä aloittaessasi tilanne ei ole aivan näin yksinkertainen. Siksi ei ole ihme, että ennakkoveron maksaminen ja siihen liittyvät käytännöt kuuluvat yleisimpiin aloittavien yrittäjien pohdinnan kohteisiin.

Lue koko artikkeli

Tilinpäätös toiminimelle tai pienelle osakeyhtiölle – milloin se on pakollinen ja mitä se maksaa?

Kalenterivuoden kääntyminen loppusuoralle tarkoittaa useimmille yrityksille tilikauden päättymistä ja tilinpäätökseen valmistautumista. Monille uusille toiminimiyrittäjille tilinpäätöksen merkitys ja tarpeellisuus saattavat kuitenkin olla aavistuksen verran hämäränpeitossa.

Lue koko artikkeli

Yritysverotuksen muutokset – mikä muuttui marraskuussa, mikä vuodenvaihteessa?

Osakeyhtiöiden ja muiden yhteisöjen verotukseen tuli marraskuussa 2017 muutoksia, jotka koskevat muun muassa ennakkoverojen täydentämistä sekä sähköisen ilmoittamisen laajenemista.

Lue koko artikkeli

Omat varat ja yrityksen varat – mitä aloittavan yrittäjän pitää muistaa?

Rahan liikuttelu oman lompakon ja yrityksen tilin välillä on asia, joka askarruttanee monia aloittavia yrittäjiä. Rahan ottamiseen ja verotukseen vaikuttaa suuresti yritysmuoto, joten käsittelemme alla tiivistetysti niin toiminimiyrittäjiä kuin osakeyhtiön pyörittäjiäkin koskevat yleisimmät tilanteet.

Lue koko artikkeli

Yksinyrittäjä, suunnitteletko rekrytointia? Uusi maksuton palvelu voi auttaa

Yksinyrittäjien kynnystä ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen pyritään madaltamaan uudella Yrittäjästä työnantajaksi –palvelulla, kertoo Työ- ja elinkeinoministeriö.

Lue koko artikkeli

Toiminimen palkka eli yksityisnosto – mitä se tarkoittaa?

Kiinnostaako yrittäjyys ja olet aikeissa lähteä tekemään tienestiä toiminimellä joko pää- tai sivutoimisesti? Tällöin olet todennäköisesti jo tietoinen siitä, että toiminimiyrittäjänä et voi maksaa itsellesi palkkaa sanan varsinaisessa merkityksessä.

Lue koko artikkeli

Toiminimi osakeyhtiöksi – miksi, milloin ja miten?

Ensimmäiset vuodet ovat uusille yrittäjille ja yrityksille kaikkein kriittisintä aikaa. Kun tästä vaiheesta on selvitty, liiketoiminta voi kuitenkin lähteä nopeasti kasvamaan tai muuttamaan muotoaan.

Lue koko artikkeli

Aiotko sivutoimiseksi yrittäjäksi? Huomioi nämä asiat!

Monet sanomalehdet uutisoivat kesän 2017 lopulla, että uusia yrityksiä on tänä vuonna perustettu selvästi rivakampaan tahtiin kuin vuotta aiemmin. Aina yrittäjän uralle ei kuitenkaan ponnisteta kertalaakista, vaan aloittaminen tapahtuu sivutoimisen yrittäjyyden kautta.

Lue koko artikkeli

5 asiaa, jotka vähemmän stressistä kärsivät yrittäjät tietävät

Yksi yrittäjän tärkeimmistä ominaisuuksista onkin kyky sietää stressiä ja painetta. Listasimme viisi ajattelu- ja toimintatapaa, jotka mielestämme yhdistävät monia aavistuksen verran vähemmän stressistä kärsiviä yrittäjiä.

Lue koko artikkeli

Yrityksen nimi – 10 vinkkiä aloittavalle yrittäjälle

Yrityksen nimen valitseminen on operaatio, joka jakaa aloittavat yrittäjät kahtia. Monilla on yrityksen nimi kirkkaana mielessä jo kuukausia ennen osakeyhtiön tai toiminimen perustamisilmoituksen täyttämistä, mutta toisille hyvän nimen keksiminen tuottaa lähes ylitsepääsemätöntä tuskaa.

Lue koko artikkeli

Sähköinen taloushallinto ei ollutkaan kirosana

Espoon Tapiolassa toimivan Gleam Hair & Beautyn kosmetologi Piia Pokki perusti ensimmäisen oman liikkeensä jo 1990-luvun puolivälissä, joten kokemuksia yrittäjän elämästä on ehtinyt kertyä naiselle runsaasti.

Lue koko artikkeli

Yrittäjän vakuutukset – mitkä ovat pakollisia, mitkä vapaaehtoisia?

Yrityksen perustamisvaiheessa uudella yrittäjällä riittää tehtävälistallaan kosolti yliviivattavaa. Kenties yksi vähiten hohdokkaimmista – mutta silti tärkeimmistä asioista – on tarvittavien vakuutusten hankkiminen yritykselle ja yrittäjälle itselleen.

Lue koko artikkeli

Yrittäjän työterveyshuolto

Mikä on yrittäjän tärkein ominaisuus, jos kaikista itsestäänselvimmät vastaukset jätetään pois laskuista?

Lue koko artikkeli

Yrittäjän työttömyysturva

Yrittäjän työttömyysturva on aihe, joka mietityttää ennalta lähes jokaista yrittäjän uraa harkitsevaa ihmistä.

Lue koko artikkeli

Yrittäjän tuet – mitä tukia aloitteleva yrittäjä voi saada?

Yritystoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen on Suomessa mahdollista saada useita erilaisia tukia. Yrittäjän tuet on tarkoitettu esimerkiksi turvaamaan toimeentuloa yrittämisen alkutaipaleella sekä mahdollistamaan ensimmäinen pieni kasvuloikka toiminnan vakiinnuttua.

Lue koko artikkeli

Yrityksen lopettaminen – vertailussa toiminimi ja osakeyhtiö

Yrittämiseen liittyvien riskien punnitseminen ja vastoinkäymisiin varautuminen on asia, jota jokaisen aloittelevan yrittäjän tulisi käydä mielessään läpi.

Lue koko artikkeli

Toiminimen perustaminen verkossa – näin se käytännössä tapahtuu

Toiminimen perustamista on joskus moitittu hitaaksi ja jonkin verran paperisotaa vaativaksi operaatioksi, mutta ainakaan vuonna 2018 tämä väite ei pidä enää lainkaan paikkaansa.

Lue koko artikkeli

Toiminimen verovähennykset

Toiminimen verovähennykset ja niiden täysimittainen hyödyntäminen tuovat rahanarvoista etua jokaiselle yksinyrittäjälle. Tästä syystä viisas toiminimiyrittäjä muistaa huomioida liiketoiminnassaan kaikki vähennyskelpoiset kulut.

Lue koko artikkeli

Toiminimen kirjanpito itse – vai kannattaako se ulkoistaa?

Suomessa rekisteröitiin vuoden 2017 aikana yli 17 800 uutta toiminimiyrittäjää. Isolta kuulostavaa lukua ei tarvitse ihmetellä, sillä toiminimen perustaminen onnistuu verkossa erittäin nopeasti, helposti ja pienin kustannuksin.

Lue koko artikkeli

Yksinyrittäjä ja digitalisaation mahdollisuudet – hyötyä vai hölynpölyä?

Liiketoiminnan digitalisoitumisesta puhutaan jatkuvasti, mutta asiaa lähestytään useimmiten pk-yritysten ja suurten organisaatioiden näkökulmasta.

Lue koko artikkeli

Yrittäjän ominaisuudet – 3 ajattelutapaa, jotka saattavat jarruttaa yrityksesi menestystä

Jokainen yksinyrittäjä lienee joskus pohtinut sitä, millaisia ominaisuuksia ja asennemalleja menestyvältä yrittäjältä vaaditaan. Jos erilaisissa yrittäjäoppaissa mainitut ominaisuudet kirjoittaisi listaksi, siitä tulisi keskipitkän romaanin pituinen.

Lue koko artikkeli

Tilitoimiston vaihto – 3 tilannetta joissa sitä kannattaa harkita vakavasti

Tilitoimiston vaihto tai kirjanpitäjän vaihtaminen on asia, joka pyörinee aika ajoin monen yksinyrittäjän mielessä. Usein vaihto jää kuitenkin toteuttamatta tai ainakin sitä pitkitetään tarpeettomasti.

Lue koko artikkeli

Kolme myyttiä taloushallinnon sähköistämisestä

Yksinyrittäjän arki on kiireistä, ja varsinkin ajankäytön kanssa saa olla jatkuvasti tarkkana. Markkinointiin ei välttämättä aina löydy aikaa ja myyntiä ei synny. Tulot on saatettu arvioida yläkanttiin ja jostain ilmaantuu yllättäviä menoeriä.

Lue koko artikkeli

Lataa ilmainen pohja yhdenkertaiseen kirjanpitoon sinulle sopivassa muodossa

Pohja toimii sekä Excelissä että Google Sheetissä. Lataaminen on ilmaista, eikä velvoita mihinkään.   Google Spreadsheet Excel   Google Sheets -versio avataan lukittuna. Älä pyydä tiedoston muokkausoikeutta. Tallenna siitä kopio omaan Driveen, jolloin pääset vapaasti muokkaamaan ja käyttämään pohjaa. Excel-tiedosto toimii ainakin Microsoft Excel 2016 -versiossa. Mac-laitteilla on yhteensopivuusongelmia johtuen Excelin erilaisuudesta. Tässä tapauksessa suositellaan käytettäväksi […]

Lue koko artikkeli

Yhdenkertainen kirjanpito – lataa ilmainen Excel-pohja tai hanki kirjanpito palveluna

Tarjoamme molemmat! Saat meiltä käyttöösi ilmaisen excel pohjan yhdenkertaisen kirjanpidon tekemiseen tai kiinteähintaisen kirjanpidon palveluna (89 € / kk) sisältäen ammattikirjanpitäjän sekä helppokäyttöisen työkalun

Lue koko artikkeli

Pienyritykselle ja toiminimelle suunniteltu tilitoimisto

Accountor Go on tilitoimistosi netissä Palvelumme sisältää näppärän ohjelmiston sekä tilitoimiston avun. Jos kirjanpidon tekeminen itse ei kiehdo, työ kannattaa ulkoistaa tilitoimistolle. Sujuva yhteistyö tilitoimiston kanssa antaa pienyrittäjälle enemmän aikaa keskittyä ydinosaamiseensa. Tilitoimisto huolehtii kuukausikirjanpidon koostamisesta, tilinpäätöksestä ja veroilmoituksen tekemisestä – yrittäjän kontolle jää vain materiaalien toimittaminen tilitoimiston kirjanpitäjälle. Mikä on Accountor Go –tilitoimistopalvelu? Yrittäjien arki on kiireistä, joten […]

Lue koko artikkeli

Näin yrittäminen muuttuu vuonna 2017

Kiireiden keskellä moni ehtii kuitenkin miettiä myös tulevan vuoden työkuvioita. Kalenterivuoden vaihtuminen ei välttämättä tuo vavisuttavia muutoksia arkiseen puurtamiseen, mutta isommassa mittakaavassa uskomme monen yrittäjyyteen liittyvän asian muuttuvan tai kehittyvän.

Lue koko artikkeli

Parturi-kampaajan kirjanpito Go -palvelulla

Tänä vuonna Tytillä tulee täyteen 10 vuotta yrittäjänä. Siinä ajassa ehtii ehostaa monta asiakasta, mutta myös pyöritellä yrittäjälle tuttuja paperitöitä. Paperilaskut, viitenumerot ja kirjanpitäjäkirjeet ovat totta vie tulleet tutuksi.

Lue koko artikkeli