Accountor Go -palvelun matka aloituksesta täysin uuteen versioon

Accountor Go -palvelun matka aloituksesta täysin uuteen versioon

Näin ensi alkuun haluamme kiittää kaikkia teitä Accountor Go:ta näiden kolmen vuoden aikana käyttänyttä yrittäjää. Tätä palvelua tehdään teitä varten ja olemme saaneet valtavasti hyvää ja erityisen kehittävää palautetta. Toki mukaan on mahtunut myös risuja ruusujen sijaan, mutta näistä olemme pyrkineet oppimaan parhaamme mukaan.

Palautteen avulla pystymme kehittämään Accountor Go-palvelusta entistä paremman kokonaisuuden.

Accountor Go on ollut asiakaskäytössä nyt noin kolmen vuoden ajan. Kokonaisuudessaan Go-projekti aloitettiin kuitenkin jo yli neljä ja puoli vuotta sitten, joten nyt on hyvä aika katsoa hieman menneeseen sekä valaista tulevaa.

 

Alkutaival Projekti Nanon nimissä

Alun perin Nano-projektinimellä alkaneen projektin lähtökohtana oli kehittää yksinyrittäjille suunnattu tilitoimiston kokonaispaketti, johon sisältyy itse tilitoimistopalvelun lisäksi myös helppokäyttöinen sähköinen taloushallintojärjestelmä. Heti projektin alussa haastattelimme Accountorin asiakkaina olevia yksinyrittäjiä ja kartoitimme heidän tarpeitaan taloushallinnon ohjelmistolle.

Tässä vaiheessa markkinoilla olleet taloushallinnon ohjelmistot vaikuttivat yksinyrittäjistä liian monimutkaisilta sekä hinnoitelultaan että käytettävyydeltään. Go:n kaltaiselle kiinteähinnoitellulle kokonaispalvelulle oli siis tilausta.

Päällimmäisenä tarpeena yksinyrittäjät ilmoittivat kolme asiaa:

 • Käteiskuittien käsittelyn
 • Ostolaskujen maksamisen
 • Myyntien ilmoittamisen kirjanpitäjälle

 

Nämä kolme painopistettä ovat edelleen Accountor Go:n käytön perustana.

Kesän 2015 aikana kehitimme prototyyppejä ohjelmistosta sekä testautimme niitä pilottivaiheen asiakkailla. Pilottiasiakkailta saadun palautteen perusteella ohjelmisto viimeisteltiin ensimmäiseksi käyttöliittymäksi, jonka käytön pilottiasiakkaat aloittivat syksyllä 2015. Onnistuneen pilotin jälkeen laajensimme pilottia kevään 2016 aikana Accountor Pohjois-Helsingin muille asiakkaille, jotka halusivat tulla mukaan uuteen palveluun. Accountor Go –palvelun yleinen myynti aloitettiin syksyn 2016 aikana.

Julkaisun jälkeen jatkoimme Go:n kehittämistä palautteen perusteella niin ohjelmiston kuin myös kirjanpitopalvelun osalta.

 

Mitä olemme oppineet

Oppia on kertynyt näiden vuosien aikana valtavasti. Olimme valmistautuneet isompien asiakasmassojen hallitsemiseen, mutta silti mukaan mahtuu aina yllätyksiä.

Jatkuvasta asiakasmäärän kasvusta johtuvien kasvukipujen myötä meillä on ollut myös haasteita tarjota teille sitä maailmanluokan palvelua, jonka ansaitsette. Tähän olemmekin tehneet muutoksia mm. uusimalla asiakaspalvelun ohjelmistot uusiin ja lisäämällä resursseja. Uskomme, että jatkuvan parantamisen ja oppimisen myötä saamme vietyä asiakaspalvelun uudelle tasolle.

Myös ohjelmistopuolella olemme oppineet paljon. Ohjelmistokehitys jatkuvasti kasvavan palvelutuotannon kanssa asettaa omat haasteensa myös ohjelmistotaloille, koska palvelu pitää olla jatkuvasti käytettävissä.

Accountor Go käyttää esimerkiksi tiliotteiden käsittelyssä sekä laskujen maksamisessa erillisiä rajapintoja, joiden kautta yhteys pankkiin on auki. Myös näitä rajapintoja pyrimme parantamaan jatkuvasti uusilla päivityksillä, jotta ne olisivat entistä luotettavampia ja pystyisivät ottamaan vastaan jatkuvasti kasvavaa massaa.

  

Go -palvelu uudistuu

Syksyllä 2017 aloitimme projektin, jossa kartoitimme mahdollisuuksia jatkokehittää nykyistä käyttöliittymää palvelemaan kasvavia tarpeita. Lopputulemana päädyttiin ratkaisuun, jossa päätimme korvata koko palvelun uudella käyttöliittymällä. Tästä johtuen nykyinen Go -palvelu ei ole nähnyt isoja päivityksiä, vaan olemme pääasiassa pistäneet resurssit uuden palvelun kehittämiseen.

Uusi palvelu kehitettiin yhteistyössä Accountor konserniin kuuluvien ohjelmistyhtiöiden Finagon ja Isoltan kanssa. Tästä yhteistyöprojektista syntyi kokonaan uusi ohjelmistotuote, joka on saattanut osalle jo tulla vastaan mediassa: Procountor Solo. Tätä samaa ohjelmistoa tullaan käyttämään tulevaisuudessa myös Accountor Go -palvelussa.

Tämä tulee näkymään yrittäjillä entistä parempana käyttöliittymänä vanhoja ominaisuuksia kuitenkaan unohtamatta.

Uusi Go -palvelu sisältää huikean määrän toivottuja uudistuksia:

 • Myyntilaskut
 • Mobiilikäyttö
 • Kevyt asiakkuudenhallinta
 • Raportointitoiminnot
 • Tuoterekisteri

 

Uusi Go -palvelu tullaan ottamaan käyttöön portaittain. Aloitamme kevään lopulla pilotoinnit rajatun käyttäjäjoukon kanssa ja kesän aikana valmistelemme kaikkien käyttäjien siirtymisen uuteen alustaan.

Tarkempi aikataulu viestitään seuraavan kuukauden aikana.

Tässä vaiheessa haluamme vielä kiittää kaikkia Accountor Go -palvelua käyttäneitä yrittäjiä, meidän kaikkia yhteistyökumppaneita sekä kaikkia sen kehitykseen jollain tavalla vaikuttaneita henkilöitä. Ilman teitä ei olisi Accountor Go -palvelua. Tehdään yksinyrittäjien taloushallinnon järjestämisestä entistä helpompaa!

Accountor Go-tiimin puolesta,

Juho Nyberg (kuva Felt fotography / Järnefelt Lari) 

Accountor Go:n palvelupäällikkö

Varaa esittely ja kuule lisää Accountor Go -palvelumme hyödyistä juuri sinulle

 
 1. Täyttämällä yhteystietosi pääset varaamaan kalenteristamme sinulle sopivan esittelyajan
 2. Ennen tapaamista saat sähköpostiisi linkin etäyhteyden avaamiseen
 3. Asiantuntijamme soittaa sovittuna ajankohtana. Avaa sähköpostiisi saamasi linkki tietokoneellasi, jotta voimme näyttää sinulle, kuinka palvelua käytetään.

Accountor Go -palvelu on kehitetty yhdessä yrittäjien kanssa toiminimille ja pienille osakeyhtiöille (1-3 työntekijää, liikevaihto enintään 500t€). Helpolla ohjelmistolla pääset eroon papereiden pyörittämisestä, kirjanpitotiimi ja Accountorin lisäpalvelut tuovat leveät hartiat myös kasvaville yrityksille ja kiinteällä hinnoittelumallilla vältät yllätykset.

Tule asiakkaaksi nyt ja saat avauksen maksutta sekä ensimmäisen kuukauden kirjanpidon ilman veloitusta (säästösi vähintään 178 euroa).

 • Tämän lomakkeen täyttäminen tarkoittaa sitä, että hyväksyn, että Accountor voi olla yhteydessä minuun. Tietoja siitä, miten Accountor käsittelee henkilötietoja, on saatavilla Accountorin tietosuojaselosteelta.
 • Täytä numero muodossa 040 123 1234